|
Login
ZAVOD NOVO MESTO
ŠPORT
KULTURA
TURIZEM
MLADINA
OBJEKTI
TRUI
NOVO MESTO
INFORMACIJE ZA OBISKOVALCE
TURISTIČNO INFORMACIJSKI CENTER
GALERIJA
ZELENA SHEMA IN KONZORCIJ SLOVENIA GREEN
KAJ POČETI
ZNAMENITOSTI
STARO MESTNO JEDRO
ARHEOLOŠKA DEDIŠČINA
GRADOVI
REKA KRKA
GORJANCI
TRŠKA GORA
CVIČEK IN ZIDANICE
KULTURA & UMETNOST
DOŽIVETJA
PRIREDITVE & FESTIVALI
OGLEDI & IZLETI
VOŽNJA S SPLAVOM
AKTIVNI ODDIH
PANORAMSKI LETI
ZA DRUŽINE
ODPRTE ZIDANICE
DEGUSTACIJE V VINSKI KLETI COLNAR
WELLNESS
AKTIVNOSTI V NARAVI
POHODNIŠTVO
KOLESARJENJE
SMUČANJE
AKTIVNOSTI NA VODI
GOLF
RIBOLOV
KULINARIKA IN VINO
GOSTILNE & RESTAVRACIJE
PIZZERIJE
IZLETNIŠKE KMETIJE
VINSKE KLETI & ZIDANICE
PLANINSKI DOMOVI
NASTANITEV
HOTELI
SOBE & APARTMAJI
HOSTEL
GOSTILNE S PRENOČIŠČI & TURISTIČNE KMETIJE
ZIDANICE
PLANINSKI DOM
TERME
POSTAJALIŠČA ZA AVTODOME (PZA)
RAZGLEDNA PLOŠČAD
EN
X
NOVO MESTO
INFORMACIJE ZA OBISKOVALCE
TURISTIČNO INFORMACIJSKI CENTER
GALERIJA
ZELENA SHEMA IN KONZORCIJ SLOVENIA GREEN
KAJ POČETI
ZNAMENITOSTI
STARO MESTNO JEDRO
ARHEOLOŠKA DEDIŠČINA
GRADOVI
REKA KRKA
GORJANCI
TRŠKA GORA
CVIČEK IN ZIDANICE
KULTURA & UMETNOST
DOŽIVETJA
PRIREDITVE & FESTIVALI
OGLEDI & IZLETI
VOŽNJA S SPLAVOM
AKTIVNI ODDIH
PANORAMSKI LETI
ZA DRUŽINE
ODPRTE ZIDANICE
DEGUSTACIJE V VINSKI KLETI COLNAR
WELLNESS
AKTIVNOSTI V NARAVI
POHODNIŠTVO
KOLESARJENJE
SMUČANJE
AKTIVNOSTI NA VODI
GOLF
RIBOLOV
KULINARIKA IN VINO
GOSTILNE & RESTAVRACIJE
PIZZERIJE
IZLETNIŠKE KMETIJE
VINSKE KLETI & ZIDANICE
PLANINSKI DOMOVI
NASTANITEV
HOTELI
SOBE & APARTMAJI
HOSTEL
GOSTILNE S PRENOČIŠČI & TURISTIČNE KMETIJE
ZIDANICE
PLANINSKI DOM
TERME
POSTAJALIŠČA ZA AVTODOME (PZA)
RAZGLEDNA PLOŠČAD
EN
KREATIVNOST DOLENJSKE KUHINJE
V Novem mestu lahko okusite vrhunsko kulinariko. Obiščete lahko restavracije s priznanjem
The Plate Michelin oziroma Michelinov krožnik
;
Hiša Fink
,
Restavracija Grad Otočec
in
Gostilna Vovko
. Kulinarična in vinska ponudba, pa vas ne bo razočarala tudi pri ostalih gostilnah in restavracijah ter njihovih kuharskih mojstrih.
Najpomembnejša sestavina dolenjske kuhinje je kreativnost.
V dolenjski kulinariki najdemo številne slovenske jedi s pridihom samosvojosti, tako vam bodo namesto sirovih, postregli pehtranove ali fižolove štruklje, namesto orehove pa korenčkovo ali ocvirkovo potico.
Nekoč skromna dolenjska kuhinja se je ohranjala s tradicijami in prazničnimi običaji domačinov, ki so skozi desetletja pripravljali jedi na enak način iz točno določenih sestavin. Prepoznavnost posameznih jedi je povezana z načinom priprave, njihova izvirnost pa z načinom življenja, hišno tradicijo in vedenjem ljudi.
Na bogastvo tradicionalne dolenjske kuhinje so zagotovo vplivale tudi sosednje države in njihove domače jedi, zato le-ta predstavlja preplet okusov Italije, Madžarske in Balkana.
Gostilne & restavracije
Pizzerije
Izletniške kmetije
Vinske kleti & zidanice
Planinski domovi
Turistično informacijski center
.